Viljapuuaed Oriole

Selle liigi pikkus on 6,3 tolli ja kaal 20 g. Arve on terav ja must, alumise alalõualuu põhjas on sinihall. Nimetatud alamliigi täiskasvanud isasel on kastan alaosas, õlal ja seljal, ülejäänud sulestik must. Alamliikides I. s. fuertesi, kastan asendatakse ookriga. Mõlema alamliigi täiskasvanud emasloomal ja noorkalal on ülaosades oliivroheline ning rinnal ja kõhul kollakas. Kõigil täiskasvanutel on teravad arved ja valged tiibad. Üheaastased isased on kollakasrohelised ja musta rinnanibuga.

Pilt Orchard Oriole'ist on saanud loa Creative Commonsi litsentsiga Omistamine-jagamine sarnaselt .
Algallikas: Flickr: Viljapuuaed Oriole
Autor: Dan PancamoPermission (selle faili taaskasutamine) See pilt, mis algselt postitati Flickr.com-ile, laadis Dalepa üles (Flickri üleslaadimisboti abil) 01:30, 12. aprill 2011 (UTC) Commonsisse. Sel päeval oli see litsentseeritud allpool oleva litsentsi alusel. See fail on litsentsitud Creative Commonsi litsentsi Attribution-Share Alike 2.0 litsentsi alusel. Teil on vabadus: jagada - töö kopeerimiseks, levitamiseks ja edastamiseks

Orchard Oriole on liigitatud kõige vähem murettekitavaks. Ei kuulu enam riskirühma. Sellesse kategooriasse kuuluvad laialt levinud ja rikkalikud taksonid.



Orchard Oriole, Icterus spurius, on Põhja-Ameerika väikseim icteride musträsta liik. Mehhiko Kariibi mere ranniku alamliik, I. s. fuertesi, peetakse mõnikord eraldi liigiks, okker-oraoliks. Veel



Põhja-Ameerika väikseim oriool, viljapuuaed, asub pesitsemas varjulistes puudes ojade, jõgede ja järvede ääres ning taludes ja pargis. Täiskasvanud isase rikas kastanivärv võib olla nii tume, et ta võib tunduda üleni mustana, enne kui binokli talle kätte saad. Veel

Kandidaadid Orchard Orioles lahkuvad talvistest elupaikadest märtsis ja aprillis ning jõuavad oma pesitsuspaikadesse aprilli lõpust mai lõpuni. Tavaliselt lahkuvad nad paljunemisaladelt juuli lõpus ja augusti alguses ning saabuvad oma talvistele territooriumidele augusti keskel. Need linnud on öised rändajad. Toit - pesitsusajal söövad nad putukaid ja ämblikke. Kui hooaeg muutub, sisaldab nende dieet ka küpseid puuvilju, mis läbivad kiiresti nende seedetrakti. Veel



Orchard Orioles veedab suurema osa aastast oma talvistel aladel Kesk-Ameerikas ja Lõuna-Ameerika loodeosas. Põhjasuunalised sisserändajad lahkuvad talvepaikadelt märtsis ja hakkavad saabuma Ameerika Ühendriikide lõunaosasse juba märtsi lõpus, jõudes leviala põhjaosadesse mai keskpaigast kuni lõpuni. Mõned migrandid rändavad üle Mehhiko lahe. Orchard Orioles veedab paljunemisaladel ainult piisavalt aega, et enne lõunapoolset rännet alustada üksik pesakond. Veel

Orchard Orioles on Rocky Mountainsist ida pool laialt levinud kasvatajad, kes eelistavad selgelt kaldapiirkondi, lammialasid, soid, jõgede ja järvede kaldajoone. Huvitav on see, et nad pesitsevad sageli ka varjulistes puudes, lagedate põõsaste ja puudega põldudel ning isegi viljapuuaedades. Orchard Oriole on Põhja-Ameerika väikseim oriool. Need on seotud selliste tuttavate lindudega nagu punatiivaline musträstas ja ida-niidulind. Veel

Orchard Oriole'i ​​laius ulatub kuni 4 800 000 ruutkilomeetrini. Seda lindu võib kohata Ameerika Ühendriikides, Venezuelas, Bahama saartel, Belize'is, Kanadas, Kaimanisaartel, Colombias, Costa Ricas, Kuubal, El Salvadoris, Guatemalas, Hondurases, Mehhikos, Nicaragua, Panamas, Turksi ja Caicose saartel. See elab nii subtroopilistes kui ka troopilistes metsades, savannides ja istandustes. Selle linnu kogu maailmas on hinnanguliselt umbes 4 300 000 isendit. Veel



Orchard Oriole on väike musträsta liik, mis on lõdvalt territoriaalne ja pisut üksildane. Tiheda pesitsusega aladel, näiteks linnapiirkondades, võib üks puu sisaldada mitu Orchard Oriole pesa. Veel

sile kolli saksa lambakoera segu

ise hakkavad Orchard Orioles lõuna poole liikuma juba juuli keskel. Rände ajal võib neid leida paljudest avatud elupaikadest, kuid vältides okaspuumetsasid ja suletud võradega metsi. Erinevalt enamikust laululindudest, kes läbivad mooli enne paljunemisalalt lahkumist, summutatakse molt Orchard Orioles'is, kuni nad jõuavad oma troopilise madaliku talvekodusse. Sinna jõudes saavad nad toitu ja söövad parvedena, mida võib olla sadu. Veel

Need samad uuringud on näidanud, et lehmalinnu parasiitluse ohvriks langenud aiapõõsad lendavad edukalt poole vähem kui aias pesitsevad pesad. Vaadake lehe allservas olevaid fotosid, kus isane Orchard Oriole toidab pruunipäist lehmalindu. Lindude söötjad: joovad sööturitest suhkruvett, tulevad ka puuviljad. Veel

Orchard Oriole'i ​​leidub sageli kaldapiirkondades ja piki rannajoont. Mõnikord kirjeldatakse seda kui poolkolonialistlikku pesitsejat, kuna pesad erinevatel territooriumidel võivad olla üsna lähestikku. Orchard Orioles'i talvise territoriaalsuse kohta on vähe tõendeid ja paljud isikud käivad talvekuudel sageli öösiti koos. Viljapuuaia pesakondades pesitsevad parasiitselt pruunipäised lehmalinnud ja parasiteeritud pesadest on põgenenud vaid poole vähem õitseaia poegi kui parasiteerimata pesadest. Veel

Kuigi viljapuuaia oriool pole nii levinud ja tuntud kui Baltimore'i oriole, pole see Ohio piirkonnas suures osas haruldane. Samuti pole need linnud nii silmatorkavad kui hiilgav oranž Baltimore. Veel

3 tolli (16 cm) pikkune viljapuuaed on kõige väiksem lind icteridide perekonnas. Täiskasvanud isased on mustad ja kastanivärvi alusega. Emased on oliivrohelised, kollaka alusega. Viljapuuaed Orioles paljuneb Kanada lõunaosadest Florida põhjaosa, Lahe ranniku, Texase ja Mehhiko keskosani. Talvel rändavad nad Kesk-Ameerikasse ja Lõuna-Ameerika loodeosasse. Veel

Väga haruldane külastaja, seda emast Orchard Oriole'i ​​nähti söömas maapähklivõikoogi juures. Kuna nad armastavad magusat, nautis ta kindlasti neid vahtrasiirupiga magustatud maapähklivõikooke. Samuti on nad eriti kiindunud viljapuude õitesse ja õitesse. Viljapuuaia oriidid veedavad teadaolevalt võimalikult vähe aega oma sigimisaladel. Puhkus nii kiirustades, et noored linnud saabuvad Kesk-Ameerikasse veel alaealiste sulestikuna. Cornellil on Orchard Orioles'i kohta väga huvitavat teavet. Veel