Ida-kollane Robin

Idakollast Robinit kirjeldas esmakordselt ornitoloog George Shaw aastal 1790. Tunnustatakse kahte alamliiki; põhjakollane Robin ja kandidaat või idamaine. Esimest peeti varem eraldi liigiks.

Ida-kollane Robin on liigitatud kõige vähem murettekitavaks. Ei kuulu enam riskirühma. Sellesse kategooriasse kuuluvad laialt levinud ja rikkalikud taksonid.



Idakollast punarauda on väga armas vaadata. Selle silmad avaldavad mulle suurt muljet. See on armas välimusega armas lind - Brook Shreevysh Corp 2. Veel



inglise lambakoera bordercollie segu

Ida-kollane Robin pesas. Ida-kollane Robin pesas. Foto: Norman Chafferi mõisa Austraalia muuseum Eopsaltria australise levikukaart Eopsaltria australise levikukaart Linnud Austraalia Birdata Kas teadsite? Ida-kollased robiinid kuuluvad perekonda Eopsaltria, mis tõlkes tähendab 'koiduharija'. Asjakohaselt on nad esimeste lindude seas, keda koidikul kuulda võeti. Veel

Eastern Yellow Robini asukohakaart.< THUMBNAIL PAGE. Veel



Ida-kollane Robin Eopsaltria australis Veel

Ida-kollane punarohi (Eopsaltria australis) on Austraalia ranna- ja rannikuala idaosa. Ida-Kollase Robini elukoha ulatus on Lõuna-Austraalia äärmisest kagunurgast läbi suurema osa Victoriast ja Uus-Lõuna-Walesi läänepoolsest küljest ning põhjast kuni Cooktownini. Troopilised Põhja-Queenslandi linnud piirduvad peamiselt Great Dividing Range'i jahedate kõrgustega. Veel

Ida-kollaseid punaribasid leidub väga erinevates elupaikades, alates kuivadest metsamaadest kuni vihmametsadeni. Need on levinud ka parkides ja aedades ning tavaliselt nähakse neid esmalt puutüve või muu madala ahvena küljes. Linnud on inimeste suhtes uudishimulikud ja enesekindlad, võttes piknikutelt sageli toitu. Veel

Ehkki monotoonne, on idakollase robiini laul meeldiv. Heli: Dave Stewart -kasutatud loaga Cookdownist (Queensland) kuni Lõuna-Austraalia kaguosani. Elupaik: leidub enamasti rannikuäärsetes mäeahelikes, kus vesi on tavaline, kuid leidub ka Ida-Austraalia kuivemates siseruumides. Toitmine: ämblikud, ööliblikad, rohutirts, herilased ja kärbsed on mõned idapoolse punarünnaku dieedist. Veel

Isastel ja emastel idakollastel robiinidel on sarnane sulestik. Veel

Idakollast Robinit kirjeldas esmakordselt ornitoloog George Shaw aastal 1790. Tunnustatakse kahte alamliiki; põhjakollane Robin (subsp. chrysorrhoa) ja nomineeritud või Eastern (subsp. australis). Esimest peeti varem eraldi liigiks. Nagu kõik Austraalia robiinid, ei ole see tihedalt seotud ei euroopa ega ameerika robiniga, vaid kuulub pigem Corvida parvorderisse, kuhu kuuluvad paljud troopilised ja Austraalia paseriinid, sealhulgas pardaloodid, haldjad ja mesilased ning varesed. Veel

Ida-kollane Robin 3 Royal NP Ida-kollane Robin 3 Royal NP Lisateave selle pildi kohta Veel

Ida-kollane Robin - Eopsaltria australis Ida-Austraalia lind, teda leidub metsamaa elupaikades. See on inimeste jaoks uudishimulik ja lendab sageli vaatamiseks lähedal ja tavaliselt istub puu otsas. Tugev kollane alakülg muudab selle silmatorkavaks ja hõlpsasti tuvastatavaks liigiks. Veel

Väidetavalt on idakollane robin uudishimulik lind - läheneb enesekindlalt inimestele - ma olen leidnud, et see on kõike muud kui looduses Warrandyte'is, kus ma neid tavaliselt näen! Nad on VÄGA häbelikud ja varjavad kõige lähedasemate inimeste kohaloleku helide peale. Ida-kollane punarohi (Eopsaltria australis) on Austraalia ranna- ja rannikuala idaosa. Veel

osta kiusaja pitbulli kutsikaid

15–16 cm pikkune idakollane robiin on üks suuremaid austraalia robinaid ja üks kõige hõlpsamini jälgitavaid. Paarid ja väikesed perepeod loovad territooriumi - mõnikord aastaringselt, mõnikord hooajaks - ja tundub, et inimeste kohalolek häirib neid vähe. Tundub, et nad ei rända suurt vahemaad, vaid teevad aastaaegadega kohalikke liikumisi, eriti kõrgemale ja madalamale pinnasele. Veel

Ida-kollane robiin on üks koidukooride selgeimaid kõnesid selle robini monotoonne torustikuvile. See on üks selle paljudest kõnedest. Nad toituvad maapinna lähedal, klammerduvad sageli külili ja liikumatult istikute tüvedesse, jälgides kannatlikult putukate või usside liikumist. Alates talve lõpust kuni suveni ehitavad nad siduripesi ja tõstavad kahest tibust mitu sidurit. Selles vihmametsas on levinud ka sarnane kahvatukollane robin. Säravamad linnud. Veel

Ida-kollase robiini eestvaade (suurema versiooni saamiseks klõpsake pilti) Sama linnu külgvaade (suurema versiooni saamiseks klõpsake pilti) Sidrunipuus istuva idakollase robiini eestvaate lähedal (täielikuks pildiks klõpsake idakollase Robini tagumine külgvaade (täissuuruses kuvamiseks klõpsake pildil) Eastern Yellow Robin Veel

Ida-kollane Robin, autor May-Le Ng, Ida-kollane Robin, autor May-Le Ng * Lemmik * Teata murest * Jaga seda * Facebook * Twitter Lisa oma kommentaar Selle töö juurde kommentaari lisamiseks peate sisse logima või registreeruma. Veel

Ida-kollasel Robinil on kollane rind hallide tiibade, jalgade, saba ja nokaga. Sellel on väike terav nokk ja see on üldiselt väga väike. Selle tiibadel on mustad triibud ning silmad on mustad, helmestega ja väikesed. - Ida-kollane Robin Andrea ja Amy oktoober 1998 KÄITUMINE: - Ida-kollane Robin on peamiselt jumalik. Veel

Kirjeldus Eastern Yellow Robin on keskmise suurusega (15 - 17 cm) robin. Sellel on hall selg ja pea ning kollane alaosa. Lõunalindudel on oliivikollane kints, põhjapoolsetel aga helekollasem. Kõri on valkjas ja lennu ajal on kahvatu valkjas tiibvarras. Arve on must. Mõlemad sugud on sulestiku värvi ja mustri poolest sarnased, kuid emane on veidi väiksem. Veel

mänguasja- või teetassi puudlid

Ida-kollane robiin hõivab laias valikus elupaiku: nõmmed, malleed, akaatsia võsa, metsamaad ja sklerofüllimetsad, kuid kõige sagedamini leidub seda siibrites või vee lähedal. Nagu kõik Austraalia robiinid, kipub idakollane elama üsna pimedas ja varjutatud kohas ning on ahvena- ja hüpikakütt, tavaliselt puu tüvest, traadist või madalast oksast. Nende dieet on lai valik väikesi olendeid, enamasti putukaid. Aretus toimub kevadel ja nagu paljude Austraalia lindude puhul, on see sageli ühine. Veel