Kategooria: Linnud

Tšiili flamingo

See paljuneb parasvöötmes Lõuna-Ameerikas Ecuadorist ja Peruust Tšiili ja Argentinani ning idast Brasiiliani; see on sisse viidud Saksamaale ja Hollandisse. Nagu kõik flamingod, muneb ka see mudakünkal ühe kriidise valge muna. Teave chilensise klassifitseerimise kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Fidži Petrel

Fiji Petrel, tuntud ka kui MacGillivray's Petrel, on väike, tume vidin. Teave macgillivrayi klassifikatsiooni kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Guanay kormoran

Guanay kormoran on oma värvuselt sarnane kivimormoranile, Phalacrocorax magellanicus, kuid suurem, ulatudes arve otsast sabaotsani 78 cm. Selle arve on hallikas, aluses punane. Nägu on punane ja rohelise silmarõngaga. Sellel on roosad jalad. Pea, kael ja selg on mustad, nagu ka reite välised osad. Kurgulapp, rind ja kõht on valged. Aretussulestikul on tal pea ja kaela külgedel mõned valged suled. Teave bougainvillii klassifitseerimise kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Brandti kormoran

Brandti kormoranid toituvad kas üksikult või karjadena ning on saagivaliku ja veealuse elupaiga kohanemisvõimelised. See toitub väikestest kaladest pinnalt merepõhjani, saades need, nagu kõik kormoranid, sukeldudes, kasutades selleks jalgu tõukejõuks. Saak on sageli see, mis on kõige tavalisem: Kesk-Californias võetakse kõige sagedamini Sebastese perekonnast pärit kalakala, Briti Columbiast eemal aga Vaikse ookeani heeringas. Brandti kormorane on täheldatud toitu otsimas üle 40 jala sügavusel. Teave penicillatuse klassifitseerimise kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Kaktusepulgad

Erinevalt väiksematest wrensidest on Cactus Wren kergesti nähtav. Sellel on wrensile omane vali hääl. Cactus Wren on palju vähem häbelik kui enamik perekonnast. Selle tähistatud valge silmatriip, pruun pea, trellitatud tiivad ja saba ning laigulised sabasuled teevad selle tuvastamise lihtsaks. Nagu enamikul oma perekonna lindudest, on sellel ka veidi kumer arve. Seksuaalset dimorfismi on vähe. Cactus Wren sööb peamiselt putukaid, sealhulgas sipelgaid, mardikaid, rohutirtse ja herilasi. Vahel kulub selleks seemneid ja puuvilju. Toidu otsimine algab hilja hommikul ja on mitmekülgne; kaktusevormid otsivad lehtede ja maapinna all ning kukutavad esemeid putukate otsimisel ning toituvad suurema taimestiku lehestikus ja okstes. Temperatuuri tõus põhjustab söödakäitumise muutumist varjuliste ja jahedamate mikrokliimatega ning kuumal pärastlõunatemperatuuril aeglustub aktiivsus. Peaaegu kogu vesi saadakse toidust ning eraldiseisvat vett kasutatakse harva isegi siis, kui seda leitakse. Teave brunneicapilluse klassifitseerimise kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Väike must kormoran

Täiskasvanu Ida-Perthis Teave sulcirostris klassifitseerimise kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Andide Flamingo

Nagu kõik flamingod, muneb ka see mudakünkal ühe kriidist valge muna. Teave andinuse klassifitseerimise kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Musta arvega vikat

Selle looduslikud elupaigad on lähistroopilised või troopilised niisked madalametsad ja lähistroopilised või troopilised niisked mägimetsad. Teave falculariuse klassifitseerimise kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Neotroopne kormoran

Neotroopne kormoran ehk oliivmets on keskmise suurusega kormoran, mida leidub kogu Ameerika troopikas ja subtroopikas, alates Rio Grande keskosast ning USA lahe ja California rannikust lõunas läbi Mehhiko ja Kesk-Ameerika kuni Lõuna-Ameerika lõunaosani. Samuti sigib see Bahama saartel, Kuubal ja Trinidadis. Seda võib leida nii rannikul kui ka siseveekogudel. Alamliike on vähemalt kaks: P. b. mexicanus Nicaraguast põhja poole ja P. b. brasilianus veel lõuna poole. Teave brasilianuse klassifitseerimise kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Shag

See on keskmise suurusega must lind, 68–78 cm pikk ja 95–110 cm tiivaulatusega. Sellel on pikk saba ja kollane kurgulapp. Täiskasvanutel on pesitsusajal väike hari. Suurest kormoranist eristab seda väiksema suuruse, kergema kehaehituse, õhema arve ning paljunevatel täiskasvanutel harja ja metallist rohelise varjundiga sära. Nende erinevuste hulgas on see, et varbal on kergem ja kitsam nokk; ja alaealiste rätikul on tumedam alaosa. European Shag's sabal on 12 sulge; suur kormoran, 14 sulge. Sulgede roheline läige annab alternatiivse nimetuse Roheline kormoran, mis mõnikord antakse Euroopa rätikule. Teave aristotelise klassifitseerimise kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Hoary peaga Grebe

Lind on oma nime saanud hõbevalge triibuga selle mustal peas. See on levinud Austraalias, kus elab umbes 500 000 inimest. Tema elupaik on sarnane Austraalia aasale. Teave poliotsefaalide klassifitseerimise kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

James 'Flamingo

Jamesi flamingo on väiksem kui Andide flamingo ja on keskmiselt 3 jalga pikk. Neil on väga pikk kael, mis koosneb 19-st pikast kaelalülist, mis võimaldab palju pea liikumist ja pöörlemist. Teave jamesi klassifitseerimise kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

India kormoran

See on levinud ja laialt levinud linnuliik, mis paljuneb magevee märgaladel. Puu pessa munetakse 3–6 muna. Teave fuscicollise klassifitseerimise kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Suur Flamingo

Suur-flamingo on flamingoliste sugukonna kõige levinum liik. Seda leidub Aafrika, Lõuna-Aasia ja Lõuna-Euroopa osades. Mõned populatsioonid on lühikese rändega rändajad ja paljunemispiirkonnast põhja pool asuvad rekordid on suhteliselt sagedased; võttes arvesse liigi populaarsust vangistuses, on siiski tegemist mõne arutelu küsimusega. Üksikut lindu nähti Põhja-Keelingi saarte saartel) 1988. aastal. Suur flamingo on India Gujarati osariigi lind. Teave rooside klassifitseerimise kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Austraalia aas

See on suurepärane ujuja ja tuuker ning tavaliselt sukeldub ärevuse korral kohe ja ujub vee alla. Teave novaehollandiate klassifitseerimise kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Haavatud rinnaga Bowerbird

Fawn-rinnaga Bowerbird on levinud Uus-Guineas ja Põhja-Austraalias, kus ta elab troopilistes metsades, mangroovides, savanni metsades ja metsaservades. Selle dieet koosneb peamiselt viigimarjadest, puuviljadest ja putukatest. Pesa on puust üles pandud väikestest pulkadest lahtine tass. Bower ise on avenue tüüpi, millel on pulgaseina kaks külge ja mis on tavaliselt kaunistatud roheliste marjadega. Teave cerviniventrise klassifikatsiooni kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Satiin Bowerbird

Nagu kõik linnulinnud, näitab ka satiin-linnulind väga keerulist kurameerivat käitumist. Satin Bowerbirdsi kaaslase valikut on Marylandi ülikooli College Parki teadlaste rühm üksikasjalikult uurinud. Mehed ehitavad spetsiaalseid pulgastruktuure, mida nimetatakse kummardusteks, mida nad kaunistavad siniste, kollaste ja läikivate esemetega, kui need on olemas, sealhulgas marjad, lilled ja isegi pastapliiatsid, joogikõrred ja muud kasutuselt kõrvaldatud plastesemed. Isaste küpsemisel kasutavad nad rohkem siniseid esemeid kui muud värvid. Emased külastavad neid ja valivad, kummal isasel lastakse nendega paarituda. Lisaks kummardite ehitamisele korraldavad isased oma kaaslaste meelitamiseks intensiivseid käitumisnäitusi, mida nimetatakse tantsudeks, kuid emased võivad neid käsitleda ohu näitamisena. Pesade ehitamist ja inkubeerimist teostavad ainult naised. Hiljutised uuringud on näidanud, et naissoost paarilise valik toimub kolmes etapis: teave violaceuse klassifikatsiooni kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Hambaarveline kassilind

Austraalia endeemiline hambaarveline kassilind on levinud Queenslandi kirdeosa mägimetsadesse. Selle dieet koosneb peamiselt metsapuude viljadest ja noortest lehtedest. Teave dentirostris klassifitseerimise kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Jaapani kormoran

Jaapani kormoranil on valge valge kurgu ja põskedega keha ning osaliselt kollane arve. Teave kapillaatide klassifitseerimise kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi

Ameerika flamingo

Ameerika flamingo paljuneb Galápagose saartel, Colombia rannikul, Venezuelas ja lähedal asuvatel saartel, lisaks Brasiilias asuvatele Guyanasele ja Orange'i neemele. Ta paljuneb ka Mehhiko Yucatáni poolsaarel ning Põhja-Kariibi mere saartel Bahama saartel, Hispaniolas, Kuubal ning Turksi ja Caicose saartel. Enamikku Lõuna-Florida vaatlustest peetakse tavaliselt põgenikeks, ehkki Evergladesi rahvuspargis on nähtud vähemalt ühte Yucatáni poolsaarel tibuna rühmitatud lindu ja teised võivad olla tõelised rändurid Kuubalt. Teave ruberi klassifikatsiooni kohta. Sisaldab fakte, pilte ja artikleid.

Loe Edasi