Alleni rabahvid

REKLAAM Pildi allikas

Perekond: Allenopithecus - Alleni sooahv

TheAlleni rabahv(Allenopithecus nigroviridis) on primaatide liik, mis on liigitatud oma perekonda Allenopithecus Vana Maailma ahvide perekonda. Alleni sooahvi leidub Kongo vesikonnas, Kongo Vabariigis ja Kongo Demokraatliku Vabariigi läänes.

Alleni rabahv on halli / rohelise nahaga üsna tugevalt ehitatud ahv. Alleni sooahvide nägu on punakas, pikkade juuksekimpudega põskedel. Kerge sõrmede ja varvaste vöö näitab tema osaliselt veekogude eluviisi. Alleni rabahv võib 50 sentimeetri pikkuse sabaga saavutada kogu keha pikkuse 45–60 sentimeetrit. Isased, kelle kehakaal on kuni 6 kilogrammi, on üsna suurem kui naistel, kes kaaluvad kuni 3,5 kilogrammi.



Rühma keskmine suurus on umbes 40 inimest. Need suured rühmad on jagatud alarühmadesse, kus on 2–6 inimest, kes koos toiduks toitu otsivad. Rühmade magamiskohad asuvad tavaliselt vee lähedal, magamiskohad muutuvad tavalisteks kohtadeks ja neid kasutatakse korduvalt. Allensi rabahvil on multimale-mitme naisega sotsiaalne süsteem.



Alleni rabahv teeb nurinat, mida kasutatakse grupi liikmete vahelise kontakti hoidmiseks. Inimesed hoolitsevad üksteise eest, et eemaldada surnud nahk ja parasiidid. Selline käitumine tugevdab kahe inimese vahelisi sidemeid.

Alleni soo ahv elab soistel ja veerikastel aladel. Nad on väga head ujujad ja oskavad hästi sukelduda. Ähvarduse korral võivad nad ohu vältimiseks kiiresti vette sukelduda.



Alleni rabahv on ööpäevane loom (päeval aktiivne ja öösel magav) ning otsib regulaarselt toitu maast. Alleni sooahvide dieet koosneb puuviljadest ja lehtedest, samuti mardikatest ja ussidest ning teistest väikestest selgrootutest. Samuti tarbivad nad selgroogseid, sealhulgas kalade koorunud poegi, kes kogutakse kuival ajal jõesängidest.

Alleni sooahvide eluiga võib ulatuda 23 aastani. Nad elavad vangistuses kauem kui looduses.

mis on musta suu lokk

Alleni soo ahvi paaritumisharjumustest on vähe teada. Teada on see, et emased sünnitavad ühe üksiku järglase, kes võõrutatakse 3 kuuga ja on küps 3–5 aasta pärast. Enamik selle liigi lapsi sünnib juunis.



Röövlid, maod ja Bonobo kuuluvad Alleni rabahvi looduslike vaenlaste hulka. Erinevalt teistest primaatidest ei ole selle soine elupaik metsade ohule nii tugevalt avatud. Kuid inimene küttib seda liha pärast. IUCNi nimekirjas on jahi ja elupaikade hävitamise tõttu peaaegu ohustatud Alleni rabahv.

Perekond: Miopithecus - Angola Talapoin / Gaboni Talapoin

Talapoin ahvidon kaks vana maailma ahvide liiki, mis on liigitatud perekonda Miopithecus. Talapoin-ahvid elavad Aafrika keskosas ja nende levila ulatub Kamerunist ja Kongo Demokraatlikust Vabariigist Angolani.

Miopithecus talapoin perekonnast on tavaks olnud tunnustada ainult ühte liiki Angola Talapoin, kuid Kamerunis (Sanaga jõest lõunas), Rio Munis ja Gabonis võib populatsiooni eristada eraldi liigina, Miopithecus ogouensis Gaboni Talapoin .

pudeli ja retriiveri segu

Talapoin-ahvid on kõige väiksemad vana maailma ahvid ja peaaegu kindlasti arenenud kääbusega suurema kehaga esivanemast. Nende karv on jämedalt vöötatud kollakas-must seljaosa ja valge või hallikasvalge ventraalselt. Nende pea on ümmargune ja lühikese karvaga, karvutu näoga. Nende nina on must ja ka nägu piirav nahk on must. Meestel on munandikotti värvus keskmiselt roosa ja külgsuunas sinine.

Keha suuruses on kerge seksuaalne dimorfism. Keskmine pea ja keha pikkus on 16 tolli (40 sentimeetrit) ja saba keskmine pikkus on 21 tolli (52,5 sentimeetrit). Talapoiinid kaaluvad meestel 3 naela 1oz (1380 grammi) ja emastel 21b 10oz (1120 grammi).

Talapoin-ahvid on nii ööpäevad kui ka peamiselt puulised, ehkki nad võivad toitu otsides aeg-ajalt maapinnale laskuda. Talapoin-ahvid on head ujujad ja magavad tavaliselt jõgedest üle ulatuvatel okstel, et saaksid kiskjate eest põgeneda.

Talapoin-ahvid elavad suurtes rühmades, kus on 60–100 looma. Nad kogunevad öösel veekogu lähedal asuvatesse puudesse, jagunevad päeval väiksemateks alarühmadeks, et toitu leida laiali. Rühmad koosnevad mitmest täielikult küpsest isasest, arvukatest emastest ja nende järglastest. Erinevalt lähedasest sugulasest Guenonitest ei ole Talapoini ahvidel mingit territoriaalset käitumist. Talapoin-ahvidele meeldib mängida ja see toimub enamasti alaealiste vahel, kuid mängivad ka täiskasvanud. Talapoin-ahvidel on kahte tüüpi mängimist - maadlus, mis hõlmab haaramist ja maadlemist ning mõnikord hõlmab mängupinda ja jooksmist, mis hõlmab ühe inimese kiiret jälitamist teise poolt. Meessoost Talapoiinid tegelevad pigem sotsiaalsete mängudega kui naissoost Talapoiinid.

Talapoin Monkeys'i verbaalne repertuaar on pigem väiksem, kuigi kui inimene ründab, vaatab ta seda ja annab teistele inimestele hinge, et see ei ründa, ja nad vastavad rünnakuga liitumisega. Nagu kõigi primaatide puhul, on ka selle liigi suhtlemine tõenäoliselt keeruline. Primaadid kasutavad konspetsiifikaga suhtlemiseks nii häälitsusi kui ka visuaalseid signaale (näiteks kehaasend ja näoilmed). Lisaks võib taktiilsel suhtlemisel olla sotsiaalse sideme säilitamisel teatud roll, näiteks peibutamise näol. Mõned primaadid kasutavad keemilist suhtlust, eriti reproduktiivses kontekstis.

Talapoin-ahvid on kõigesööjad, kelle toit koosneb peamiselt puuviljadest, seemnetest, veetaimedest, putukatest, koorikloomadest, linnumunadest ja väikestest selgroogsetest.

Talapoin-ahvi vangistuses registreeritud kõrgeim vanus on 28 aastat, samas kui looduses oodatav eluiga pole teada, kuid tõenäoliselt on see madalam vangistuses oodatust. Naiste Talapoin-ahvide 160-päevane tiinusperiood (tavaliselt novembrist märtsini) toob kaasa ühe poisi sünni. Järglased on märkimisväärselt suured ja hästi arenenud (vastsündinud kaaluvad üle 200 grammi ja on umbes veerand ema kaalust) ning arenevad kiiresti. 6 nädala jooksul söövad nad tahket toitu ja on 3 kuu vanuselt iseseisvad.

Talapoin Monkey kiskjate hulka kuuluvad leopardid, kuldsed kassid, genetid, röövlid, suured maod ja Niiluse monitorid. Talapoin-ahvid võivad aidata nende söödud puuviljade seemneid hajutada ja putukate populatsiooni tõrjuda. Nad toimivad ka keskmiste ja suurte kiskjate jaoks oluliste saakloomadena. Talapoin-ahve ei peeta praegu ohustatuks. Neid jahitakse aeg-ajalt võsaliha allikana, ehkki nende väike keha suurus muudab selle suhteliselt kahjumlikuks.

Perekond: erütrotsebus - ahv Patas

TheAhvijalad(Erythrocebus patas) on maismaal elav ahv, mis on levinud üle Lääne-Aafrika. See on ainus perekond Erythrocebus klassifitseeritud liik. Patas Ahvil on kaks alamliiki, lääne Erythrocebus patas patas (Common Patas) ja idapoolne Erythrocebus patas pyrrhonotus (Nisnas).

Nisnastel on valge nina ja hariliku patase ahvil must nina. Patas Ahvid on maailma kiireimad maapealsed primaadid. Isane ahv patas suudab joosta vähemalt 35 miili tunnis. Looduses veedavad Patas Ahvid rohkem aega maa peal kui ükski teine ​​ahv.

Patase ahvi kehaplaan sarnaneb märkimisväärselt koerte koeraga. Sellel on samad pikad jalad, kitsas kere ja silmatorkav ribi. Selle pikad jalad annavad jooksmisel tohutu lõpu. Kiiruse, värvuse ja kõnnaku tõttu on Patase ahve jooksmise ajal sageli ekslikult geparditeks peetud.

Patas ahvid on punakaspruuni värvusega, väga väljendusrikka, vuntsitud näoga. Vuntsid istuvad hallil lõual ja neil on valged ‘sõjaväelased’ vuntsid. Patas-ahvide pikkus kasvab 85 sentimeetrit, välja arvatud saba, mille mõõtmed on 75 sentimeetrit ja kes kaaluvad täielikult kasvades keskmiselt 18 naela. Nagu kõigil Vana Maailma ahvidel, on neil ka vastupandava pöidlaga hästi arenenud käed. Patase ahvi tuntakse ka kui „Tantsivat ahvi”, „Husaari ahvi”, „Sõjaväe ahvi”, „Punast ahvi” ja „Seersant-suuremat ahvi”. Isastel ahvidel on kõigist primaatidest proportsionaalselt kõige pikemad kihvad.

Patase ahviväel on tavaliselt ainult üks täiskasvanud isane ahv ja 4–10 emast ahvi. Teised Patase isased elavad kas üksi või poissmeeste rühmades. Väe eest vastutab kõrgeima asetusega naine, mitte mees. Isane ahv Patas veedab suure osa ajast kõrgel puude või kivimite kohal, röövloomade ja muude ohtude otsimisel. Poissmeeste rühmas elavad isased lähenevad aeg-ajalt emasloomade rühmale ja asuvad üksikule isasele ahvile, püüdes teda minema ajada ja tema asemele asuda. Sellised juhtumid on üsna sagedased ja bioloogiliselt soovitavad, kuna takistavad sugulusaretust. Lõdvestunult kalduvad Patase ahvid tagasi ja panevad jalad üles. Ehkki üldiselt vaikivad, hauguvad Patase ahvid teise väega kohtudes. Patase ahvid väldivad metsamaad ning elavad puuta savannis ja poolkõrbetes. Need ulatuvad Senegalist Etioopiasse ja lõunast Tansaaniasse. Patas-ahvid on kõigesööjad, kuid sõltuvad eriti akaadiapuude kaunadest, seemnetest, sapist, noortest lehtedest, kummidest ja õitest. Nad söövad ka heintaimi, marju, seemneid, puuvilju, putukaid, mune, sisalikke, mugulaid ja noorlinde. Patase ahv mahutab põskedesse nii palju toitu, kui mahub tema kõhtu.

Austraalia lambakoera berni segu

Patase ahvi eluiga on looduses 15–20 aastat ja vangistuses üle 20 aasta. Emased Patase ahvid saavad suguküpseks umbes 2 ja poole aasta vanuselt. Isased saavad suguküpseks 3–5–4 ja pooleaastaselt. Tiinus kestab umbes 167 päeva, pärast mida emane sünnitab ühe üksiku järglase.

Patase ahvide primaarsete kiskjate hulka kuuluvad leopardid, gepardid, kotkad, hüäänid ja šaakalid. Kui kiskja läheneb, loovad alati valvsad isased Patase ahvid ümbersuunatava väljapaneku. Põõsastel või puudel mürarikkalt põrgatades juhib ta tähelepanu iseendale ning eemale emastest ja noortest. See annab ülejäänud väele aega vaikselt põgenemiseks või pika rohu sisse peitmiseks. Lisaks võimaldab Patase värvus neil kasutada oma savanniümbrust kamuflaažina.

Patase ahve ei loeta ohustatud ega ohustatud liikide hulka, kuigi elupaikade hävitamine ja raskete kariloomade karjatamine ning savannialade muutmine põllumaaks on Patase ahvidele kättesaadavat elupaika vähendanud. Mõnel juhul on metsaraie muutnud kord niisked piirkonnad kuivemateks savannatsoonideks. See omakorda suurendab tegelikult Patase ahvide jaoks sobivat elupaika.